Fukt- og råteskader på ytterveggen? Ikke restaurer, men oppgrader!

Publisert 05.11.2021
Reform-Fasade-Aalgaard

Fukt- og råteskader er et tilbakevendende problem for norske huseiere. Kan dette problemet være en mulighet til å modernisere fasaden i stedet for å restaurere?

Fiks råteskader med helhetlig oppgradering
Mange huseiere opplever at det kommer fukt- og råteskader på deler av ytterveggen. Da kan det være fristende å velge korteste vei til mål og kun skifte de bordene eller veggene som er skadet. Men om du ønsker å bli kvitt problemet en gang for alle, lønner det seg å oppgradere hele boligen med Reform Fasade. 

Dette gir deg en ny, svært vedlikeholdsvennlig fasade som du kan være stolt av i mange år fremover. Samtidig gir denne oppgraderingen en god mulighet for å gjøre din eldre bolig om til et moderne drømmehjem. Det er derfor vi i Reform Fasade råder våre kunder til å oppgradere fremfor å restaurere.

Reform-Fasade-trekledning
Reform-Fasade-Lier

Hva er råteskader?
Råteskader oppstår når treverket på boligen over tid angripes av råtesopper søm ødelegger treverket eller kledningen. Disse råtesoppene forårsaker nedbryting av treverket slik at det mister sine bærende egenskaper og sin mekaniske styrke. Dette fører til at treverket både kan få store utseendemessige ødeleggelser, og ødeleggelser i form av at treverket rett og slett råtner bort. Dette gjør at boligen ikke lenger er tett, og i verste fall kan det gi store strukturelle skader som gjør at boligen ikke er trygg å bo i.

Om du ønsker å bli kvitt problemet med fukt og råte en gang for alle, lønner det seg å oppgradere hele boligen med Reform Fasade.

Råte kan føre til helseplager
Slike omfattende mekaniske skader hører heldigvis til sjeldenhetene, og de aller fleste utbedrer skadene lenge før det går så langt. Men en annen ting man bør være bevisst på med råteskader, er at det kan være helseskadelig for mennesker å bli utsatt for muggsopp i luften. Dette kan for eksempel gi en økt risiko for ulike luftveissykdommer.

Hva bør du gjøre hvis du oppdager råtesopp?
Råteskader på boligen bør utbedres så raskt som mulig. Dersom man oppdager fukt eller råteskader, kan man få hjelp av profesjonelle til å undersøke omfanget av disse skadene før man starter utbedringen. I mange tilfeller er det dessverre større skader enn det som er synlig ved første øyekast. Dette fører til at mange er nødt til å gjøre større utbedringer på boligen sin når det har oppstått råtesopp eller andre fuktskader på fasaden.

Reform-Fasade-Skien-hus-7

Fasadeelementer gjør boligen din raskt ny og fin
Med våre moderne fasadeelementer som er utviklet i Norge, blir et skifte av fasaden en mulighet for å få et helt nytt og moderne hjem. Prosessen er enkel og går raskere enn tradisjonelle løsninger. Dette er fordi fasadeelementene våre inneholder både utvendig kledning, isolasjon og lufting i ett og samme element. En oppgradering av boligen med fasadeelementer fra Reform Fasade tar halvparten av tiden det ville tatt å sette boligen tilbake i original stand ved bruk av tradisjonell metode. 

Fordi Reform Fasade kun monteres av våre sertifiserte håndverkere, kan du som kunde føle deg trygg på at oppgraderingen skjer til avtalt tid og pris. En avtalt tid som ligger på rundt halvparten av den tiden det ville ta å sette boligen tilbake til opprinnelig stand ved bruk av tradisjonell metode.

Reform-Fasade-sertifisert-handverker

Hvorfor er fasadeelementene fra Reform Fasade så spesielle?
Fasadeelementene våre er utviklet med tanke på det norske klimaet. Regn, snø og generelt mye vær er en naturlig del av livet her i Norge. Helt siden oppstarten er elementene våre testet på boliger rundt omkring i Norge. Det gjør at du kan føle deg trygg når du velger å oppgradere boligen din med Reform Fasade. Fasadeelementene har høy nok isolasjonsgrad til å gi deg en tett og varm bolig som tåler den norske vinteren godt, uten at du må bruke store ressurser på oppvarming.

Reform-Fasade-Hus-Vinter

Du kan redusere strømregningen din
Det er klart at tiltak for energisparing er en stor fordel med denne fornyelsen av kledningen. Her kan du lese om en kunde i Skien som faktisk reduserte boligens energibehov med hele 80 % takket være fasade fra Reform Fasade. Siden fasadeelementene også er luftet vil, boligen din gi deg god luftkvalitet, året rundt. Noe som igjen kan bidra til at du føler deg bedre.

Vedlikeholdsvennlig kledning mot råte
Den utvendige kledningen vi bruker i fasadeelementene, består enten av svært vedlikeholdsvennlig tre eller vedlikeholdsfritt laminat. Dette bidrar til å sikre deg med tanke på fremtidige problemer med fukt- og råteskader, slik at du blir kvitt problemet, en gang for alle.

Vi designer ditt drømmehjem
Vår norske opprinnelse gjør også at vi vet hva nordmenn ønsker seg når det kommer til design. Vi har et eget designteam som hjelper deg med å finne frem til et design du vil være fornøyd med i mange år fremover dersom du oppgraderer din bolig med Reform Fasade. Dette gjør at fukt- og råteskadene utrolig nok kan bli en billett til et hus du vil være stolt av, resten av livet.

Reform-Fasade-designforum-1